Бойко Борисов: Ще подкрепим Гвоздейков да оглави изборния щаб

Бойко Борисов: Ще подкрепим Гвоздейков да оглави изборния щаб

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов зааяви пред журналсти в кулоарите на парламента, че те ще подкрепят решението министър Георги Гвоздейков да оглави щаба за изборите.

„В щаба за изборите мисля, че всички ще приветстваме решението министър Гвоздейков да го оглави, за да може да се проведат едни честни и демократични избори“, каза Борисов. Такова решение до момента не е обявявано.

Припомняме, че Георги Гвоздейков бе член на „Продължаваме промяната“ (ПП), но бе обявено, че ще бъде изключен заради оставането му в служебния кабинет на Димитър Главчев.

След въпрос каква е логиката транспортният министър, какъвто е Гвоздейков, да оглави щаба за изборите, Борисов каза: „Защото е учредител на ПП. Той им беше знаме, той им беше символ, безспорно честен човек – така всички са спокойни.“

„Това е моето мнение, че така трябва да стане. Това предлагам“, обясни лидерът на ГЕРБ.

След въпрос това означава ли, че има доверие на ПП, той отговори: „Не, имам доверие на хората, които честно и отговорно са си вършили работата.“

След като Георги Гвоздейков реши да остане в служебния кабинет от „Продължаваме промяната“ обявиха, че го изключват от партията.

В четвъртък Министерският съвет възложи на министъра на транспорта и съобщенията координацията по изпълнението на дейностите във връзка с организационно-техническата подготовка на изборите, включително дейностите по съгласуване с Централната избирателна комисия на условията и реда за изработването, доставката и съхранението на изборните книжа и материали, както и съхранението на техническите устройства за машинното гласуване.

Лидерът на ГЕРБ отказа да коментира с кого биха разговаряли за евентуално съвместно управление след изборите, тъй като по думите „има още 2-3 месеца“.