Бойко Борисов: Целта на проверката на прокурорите съм аз

Бойко Борисов: Целта на проверката на прокурорите съм аз

ГЕРБ внася жалба в ЦИК срещу действията на служебното правителство.Това стана ясно от думите на Томислав Дончев от ГЕРБ на брифинг в централата на партията. По думите му кабинетът е участник в изборния процес в полза на едни политически сили. Предизборно мероприятие било и отчетът на служебното правителство преди дни.

„Служебният кабинет дойде с критики към бюджета, но се оказа, че бюджетът е добре и всички мерки, които ние заложихме, бяха продължени“, посочи Деница Сачева. Тя призова служебният премиер Стефан Янев да каже в коя от мерките има корупция в законосъобразна форма. Някои мерки се трансформираха и станаха кредити от безвъзмездни помощи, възмути се Сачева.

Костадин Ангелов заяви, че министърът на здравеопазването е дошъл с гръмки фойерверки, но досега е направил само едно – уволнил е проф. Тодор Кантарджиев. Имало и тотален провал на ваксинационната кампания. За последния месец от всички поставени дози, само 30 на сто са първа игла. Изключителен спад на темпа на ваксинацията. Ангелов заподозря, че България ще бракува ваксини и ще прави отказ от получаване на ваксини, което било голям позор. „Никога в МЗ не е вилнял такъв лобизъм и това е изключително опасно за българите и за пациентите и лекарите“, заключи Ангелов.

Докато течеше изявлението на ГЕРБ, в залата дойде и лидерът Бойко Борисов. Поясни, че целта на проверката на прокурорите е той. Поясни, че се привикват хора за събития от 2009 година и дори са карани да подписват декларации да не разгласяват информация. „Това е началото на края на един голям сценарий“, каза той.

Заяви, че сега се возил със служебната кола на ГЕРБ. Сега Слави Трифнов също отишъл с джипка до Пловдив и нямало проблем, а за него продължават да говорят, че се водил с джипката. „Престанете с тази джипка. НСО има шест Тойоти и на тях се вози и Радев“, каза той. „Но те източиха язовир, за да се снимат там“, обвини той действията на служебното правителство. И добави: „Я вижте какво назначиха в митниците, назначенията са от уволнени за контрабанда, уволнени за корупция“.

„Аз съм се заклел в най-святото, че нямам златни кюлчета, а те ме издебнаха, монтираха и снимаха и удариха“, каза Борисов. Поясни, че от 20 години не бил в ИПОН и разкритикува Антон Кутев, че спряга неговото име с фирмата. „Искам г-н Трифонов да го видя като премиер, защото не може той да стои така отстрани“, коментира Борисов думите на Трифонов от вчера, че премиерът трябва да е различен от Борисов.

Разкритикува масовите рокади, в това число и в митниците. Честити рождения ден на президента Румен Радев, стискал палци и на Трифонов да поемат отговорност. „Ако искаш да си лидер, не всичко е приятно политиката“,каза той. Поясни, че целта е последната седмица да го викат на разпити и търсили свидетели. Все още нямало информация кой бил подслушван.

Поясни, че служебното правителство се държи в преследването като при колоезденето. Всеки ден правили агитация срещу ГЕРБ. Това не е демокрация, а едноличен режим, каза Борисов по адрес на служебния кабинет.

Борисов коментира и темата за Северна Македония. Заявил пред Заев, че като политици трябва да направят компромис и от Скопие били склонни да направят такива.