Бойко Борисов: Започва масирани тестове в Банско

Бойко Борисов: Започва масирани тестове в Банско

Ще изпратим стотина защитни облекла за нашите братя от Северна Македония. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов.

„Борисов посочи, че към момента няма лекарство в света, което да лекува коронавирус. Няма нито един болен, който да не е лекуван. Ние сме осигурили препарати, които помагат в другите държави“, добави той.

„Българската индустрия произвежда в пъти по-качествени облекла от големи империи. 9 ч. ще се срещнем технолозите на няколко завода. 12 ч. с премиера Конти имам разговор. Имаме промишлени количества от споменатата субстанция, но за да го наричаме лекарство трябва да премине през всичките стъпки. Не бива да казваме хоп преди да сме скочили“, обясни Борисов.

„В рамките на дни променихме индустриите си. Щабът дава предложения, правителството взема решения и носи отговорност. Разпоредил съм на щаба да започне масирано тестове на Банско. Днес ще имам среща с доц. Мангъров, с него сме добри приятели, нямаме конфликт. В Европа 150 евро струва един тест без машинката“, съобщи премиерът.

Проф. Кантарджиев съобщи, че хората в Банско ще бъдат изследвани, за да се види дали след контакта в магазините са изградили имунитет или има още заразени.

Още нови 16 случая на заразени от коронавирус имаме у нас през изминалото денонощие. Това заяви генерал-майор Венцислав Мутафчийски на традиционния брифинг на Кризисния щаб.

На този етап 6 са хоспитализирали, а общо заразените са 581. „496 са изследвани през денонощието. Увеличението е 2.8% за денониощието. Няма нова заразена област. В София има 11 случая, в Стара Загора – 3, Кърджали – 1, Пловдив – една“, каза Мутафчийски.

„Медицинският персонал са вече 32 заразени, което 5.5% от заболелите. Има нов случаи – жена на 64 години, която е рентгенов лаборант. 42 са излекувани, от които 27 мъже и 15 жени. Един е починал вчера – мъж на 36 години от болница „Св. Анна“. Той е бил с тежка черепно-мозъчна травма. Общо починалите са 23, което е 3.9% от всички със средна възраст 65.2 години. В болница са 213 души, от които 21 са в интензивно отделение“, сподели още шефът на ВМА.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *