Близо 3600 нови заразени с коронавируса за денонощие в Испания

Близо 3600 нови заразени с коронавируса за денонощие в Испания

Близо 3600 нови заразени с коронавируса са били регистрирани през последното денонощие в Испания, съобщи министерството на здравеопазването, цитирано от Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че страната се опитва да овладее втора вълна на епидемията, която достигна своя пик с около 8000 нови случая в петък.

Испания е западноевропейската държава с най-много заразени от началото на пандемията и с най-висок ръст на случаите след вдигането на едни от най-строгите ограничителни мерки.

През последното денонощие в страната са били регистрирани 3594 нови заразени. Общият брой на случаите е 419 849. Испания е на девет място в света по този показател.

Най-много от новите случаи (1513) са в автономна област Мадрид. В няколко общини има над 700 заразени на 100 000 жители – повече от седем пъти над средното за страната равнище.

Седем души с коронавирус са починали през последното денонощие в Испания. Общият брой на смъртните случаи в страната е 28 971. Испания е на осмо място в мрачната статистика след САЩ, Бразилия, Мексико, Индия, Великобритания, Италия и Франция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *