Бивш гръцки министър на здравеопазването почина от коронавирус

Бивш гръцки министър на здравеопазването почина от коронавирус

Бившият министър на здравеопазването, кардиолог и университетски професор Димитрис Кремастинос е починал от коронавирус, съобщиха гръцките представители в петък. Той беше на 78 години, отбелязва newsbg.eu.

Кремастинос, широко уважаван лекар, който се превърна в уважавано име в Гърция като личен лекар на покойния премиер Андреас Папандреу в средата на 90-те години на миналия век, беше приет в атинската болница „Евангелимос“ на 26 март. Той почина в днес сутринта, след като беше в интензивното отделение за лечение от Covid-19.

Министърът на здравеопазването Василис Кикилиас туитира, че бившият министър „е работил за здравния сектор с достойнство и чувство за отговорност“.

Премиерът Кириакос Мицотакис също отдаде почит, като заяви, че „светът на науката и политиката днес загуби водещ член“. Премиерът туитира, че професорът е „оставил специален отпечатък на достойнство, отговорност и ефективност“.

Кремастинос беше член на Европейската академия на науките и изкуствата. Той се присъедини към лявоцентристката социалистическа партия ПАСОК, която доминираше гръцката политика повече от 30 години, от създаването й през 1974 г. и се задържа до промените през 2018 г.

Кремастинос беше министър на здравеопазването на Гърция през периода 1993-1996 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *