Бивш войник избяга с пумата си, за да не я даде в зоопарк

Бивш войник избяга с пумата си, за да не я даде в зоопарк

Трети ден полската полиция е накрак в търсене на бивш войник, който избяга в гората с пумата си. Бягството е породено от нежеланието на мъжа да предаде домашният си любимец в зоопарк, предаде АФП.

Около 200 служители на реда и специалните части издирват бившия ветеран от войната в Афганистан, който преди шест години си купил животинката и я гледал вкъщи, предава Канал3.

Отглеждането на такива диви животни, обаче, е забранено в Полша, и човекът получил заповед от съда да я предаде в зоопарк.

„Това не е плюшена играчка. Това е едно от най-опасните животни на света и може да представлява реална заплаха за живота и здравето на хората“, казва Ева Зграбчинска, ръководител на зоологическата градина в Познан в Западна Полша.

В петък служители на зоопарка са отишли в дома на мъжа в Южна Полша, за да вземат животното, но вместо да им го предаде, той ги заплашил с нож и избягал с пумата си. Животното било вързано само с каишка на повод.

Животното е купено от Чехия. Странният беглец и още по-странните му мотиви за бягството му спечелиха стотици поддръжници.

„Любовта към животното и безсърдечното съдебно решение го принудиха да избяга. Той се крие в гората“, заяви във фейсбук кметът на южния град Мисловице Дариуш Войтович. „Може би хората трябва да погледнат по-хуманно на този случай“, каза той.

Кметът публикува и снимка на собственика на пумата, известен в града като Камил С., както и на животното на име Нубия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *