Без туристи в Италия поне до края на годината

Без туристи в Италия поне до края на годината

Италианските граници ще останат затворени за чуждестранни туристи до края на годината. Това съобщи министърът на културата и туризма Дарио Франческини в интервю за „Република“, цитиран от ТАСС.

„Отварянето на границите ще зависи от епидемиологичната ситуация и политиките на всяка страна. Тази година няма да има международен туризъм, така че планът е „пътуване в Италия“, което предвижда инвестиции във вътрешен туризъм“, подчерта той.

В същото време той призна, че музеите и основните туристически обекти, които са затворени заради избухналата епидемия от коронавирус, ще бъдат отворени от май. Франческини поясни, че обекти като Колизеума и Помпей вероятно ще отворят. По думите му ще отворят само тези туристически обекти, които приложат мерки за безопасност.

Всички музеи, изложбени зали и културни институции в Италия са затворени от 8 март. Разхлабването на мерките ще започне от 4 май.

Заразените с коронавирус в Италия са над 195 000, а починалите са повече от 26 000.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 2,7 милиона потвърдени случая, а починалите са повече от 190 000. Регистрирани са случаи в повече от 200 държави и територии. Данните на Университет „Джон Хопкинс“ показват над 2,9 млн. случая и над 203 000 починали в 185 държави, възстановили са се повече от 824 000.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *