НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Без разбирателство за Брекзит между Джонсън и Фон дер Лайен

Британският премиер Борис Джонсън и председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен не успяха да постигнат съгласие на извънредната си тричасова среща тази вечер по преговорите за Брекзит, предаде Би Би Си.

През първия половин час двамата лидери разговаряха на четири очи, след което към тях се присъединиха водачите на двете делегации Дейвид Фрост и Мишел Барние.

От изхода на разговорите зависи дали ще се стигне до твърд Брекзит с настъпването на новата година, или подобен развой ще бъде предотвратен.

По думите на неназован източник, делегациите трябва да намерят решение до неделя, след което ще стане ясно дали ще има споразумение за отношенията между ЕС и Обединеното кралство след преходния период.

В кореспонденция на Би Би Си се посочва, че извънредната среща е била замислена като опит за пробив в преговорите, затова липсата на резултат означава, че твърдият Брекзит е „с една голяма крачка по-близо“.

„Все още има много големи разногласия и не е ясно дали може те да бъдат преодолени“, коментира представител на британското правителство след края на срещата между Борис Джонсън и Урсула фон дер Лайен тази вечер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *