НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Без ограничения за българските студенти за бригада в САЩ

През следващата година няма да има ограничения на броя на българските студенти, които могат да се явят на интервю за J1 виза и да заминат на бригада в Съединените щати по програмата „Работи и пътувай“, съобщиха от Асоциацията на агенциите за международен културен обмен със САЩ след среща в американското посолство у нас, проведена тази седмица.

По време на Covid пандемията пътуването на български студенти по програма „Work and Travel“ беше затруднено заради строгите изисквания за достъп в САЩ и поради намаления административен капацитет за обработка на документи и провеждане на интервюта с кандидатите. Дефицитът на студенти тогава доведе до покачване на тяхното заплащане, което през тази година на някои места достигна до 15-20 долара на час.

През 2023 г. обаче ще бъдат проведени толкова интервюта, колкото са и кандидатите, съобщи БНР.

Те ще започват на 6 февруари и ще продължат до 15 юни . При необходимост ще бъдат включени допълнителни дни от календара, уверили са от посолството на САЩ. В случай че има закъснели кандидати, те ще могат да се явят на интервюта и след 15 юни, но на общо основание заедно с останалите кандидати за визи.

По програмата „Работи и пътувай“ от България всяка година пътуват между 4500 и 5500 студенти, припомнят от Асоциацията на агенциите за международен културен обмен със САЩ.