Безпрецедентно: Въведоха вечерен час в Ню Йорк

Безпрецедентен въведен час се въвежда от тази вечер в Града, който никога не спи – Ню Йорк. От днес никой не може да излиза след 23 часа местно време след поредния ден протести, следващи демонстрациите и хаоса от Минеаполис в последните дни, обяви губернаторът Андрю Куомо.

Вечерният час се въвежда от днес и ще продължи до 5 часа сутринта местно време във вторник. Потвърждение на шокиращата новина дойде и от кмета на Голямата ябълка Бил де Блазио.

8000 полицаи ще следят за реда тази нощ, като числеността им е удвоена. Особен фокус на силите на реда ще се наложи в центъра на Манхатън и Бруклин, където мародерите не спират да разграбват магазините.

Според полицията хаосът е създаден от добре организирани групи, които са се впили в мирните протести и са ги превърнали в гражданско неподчинение.

Вандалите разбиха няколко маркови магазина на известни марки в СоХо, а арестите досега наброяват 250. Седмина полицаи са били ранени при безредиците.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Previous post Издателят на „Плейбой”: Хю Хeфнър възкликнa за Лили Иванова „Тия луди ли ca, бe? Бaби нe пуcкaмe нa кoрицaтa“
Next post Италианец със суперплазма – съдържа 40 пъти повече антитела на COVID-19