Бедствие във Флорида: Ураган остави 2 млн. души без ток

Бедствие във Флорида: Ураган остави 2 млн. души без ток

Повече от 2 милиона души във Флорида останаха без електричество, след като ураганът Иън достигна сушата и нанесе опустощителни щети върху инфраструктурата и електропреносната система. Националният център по ураганите присъди категория 4 на бурята от пет степенната скала.

Длъжностните лица предупредиха, че е възможно да има нови прекъсвания на електрозахранването поради съборени електропроводи, тъй като бурята и силните ветрове преминават през югозападната част на щата.

Те предупредиха, че прекъсванията на електрозахранването ще продължат, докато не започнат възстановителните операции, след като ураганът Йен отмине.

Най-много прекъсвания на електрозахранването са отчетени по западното крайбрежие на щата в окръзите Сарасота, Лий, Шарлот и Колиър. Американските медии съобщават, че енергийните компании са заявили, че няма да възстановят електрозахранването, докато ураганът не премине, което може да отнеме два дни.

Преди ураганът да връхлети, властите във Флорида призоваха 2,5 млн. души да се евакуират, но сега призоваха всички, които не са го направили, да останат по местата си, тъй като вече е станало твърде опасно да се придвижат.