НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Бдение в Мездра за Калоян и жертвите на атентата в Германия

С бдение в Мездра ще почетат паметта на застреляния Калоян и жертвите на терористичния акт в германския град Ханау.

Терористичният акт бе извършен на 19 февруари т.г., когато крайнодесен екстремист, воден от ксенофобски подбуди, откри стрелба в два бара за наргиле като уби девет души и рани 12. Сред тях бе и 32-годишният Калоян Велков от Мездра. Младият мъж, който карал бетоновоз, се хванал на допълнителна работа в един от атакуваните барове дни преди стрелбата. Така се озовал сред жертвите, а 7-годишният му син Александър остана без баща.

Бдението в памет на жертвите на кървавия атентат ще се състои в неделя от 10 часа на площад „България“ в железничерския град. В зелените площи до пилоните вече е монтирано възпоменателно табло със снимките на деветимата загинали.

По идея на независимата гражданска “Инициатива 19 февруари” такива бдения се организират на 19-ия ден от всеки месец в родните градове на убитите.

„Нека си спомним за жертвите като запалим свещичка и поднесем цветя пред възпоменателното табло и по този начин да почетем паметта им и да засвидетелстваме своята съпричастност към мъката на близките им.

Искаме да живеем в свят без расова омраза – свят, в който всеки има право на живот и щастие!“, призовават организаторите на възпоменанието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *