Баровете са новите огнища на коронавируса в Испания

Баровете са новите огнища на коронавируса в Испания

Стотици хиляди испанци в областите Каталуния и Галисия отново са под карантина. Причината: новините огнища на заразата тръгват от баровете.

През последните дни в Испания отново бяха регистрирани повече случаи на зараза с Ковид-19. Някои региони прибягнаха до драстични мерки.

В Сегрия, област Галисия, живеят 70 000 души. Местните жители могат да напускат района само ако работят в друго населено място и пътуват с тази цел. Според здравните власти новозаразените с новия коронавирус са над 250, от които над 110 са в град Луго. Новото огнище на заразата са баровете. Затова те, както и ресторантите в района, ще работят с намален капацитет – те ще допускат двойно по-малко клиенти в помещенията си.

След 5 дни ще бъде направен нов обстоен преглед на обстановката. малко след това – на 12 юли – в Галисия трябва да се проведат местни избори.

От испанското здравно министерство увериха, че за да се спре разпространението на заразата, правилата за социална дистанция и карантинните мерки трябва да се спазват стриктно.

В Каталуния мерките за ограничаване на пандемията бяха върнати ден по-рано. Там са засегнати над 200 000 души – във и около град Лерида. Никой не може да напуска района – освен ако причината не е свързана с работата му. На всички входни и изходни пунктове в областта са изградени полицейски контролни постове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *