Банскалии за тестването: Трябва да се изчисти имиджа на Банско!

Банскалии за тестването: Трябва да се изчисти имиджа на Банско!

Банско става първият град, където започва масово тестване за антитела на COVID-19. Ще бъдат изследвани 1000 души – най-вече полицаи, пожарникари, лекари, ски учители, хотелиери и ресторантьори.

Александър Тодев е стопанисвал заведение, затова е сред първите, пожелали тест. „Имаме контакт с всякакви хора и мислим, че януари, февруари, дори още декември сме ги прекарали въпросните вируси, които върлуват грип, COVID-19 и така нататък”, казва Тодев и споделя, че не се притеснява, защото „каквото е писано, в крайна сметка това ще стане, ние се пазим и се надяваме да имаме антитела“.

„Аз така или иначе вече съм си набелязал пациенти, които са работили по хотели и са имали контакти с външни хора. Засега са около 10 души“, разкрива личният лекар д-р Георги Кушлев.

„Нашата първоначална идея е 1/3 от населението да бъде тестванo, за да се види реалната ситуация”, заявява госпожа Фицова от местно дамско сдружение, която обяви, че в момента в града има подписка с такова искане.

„Важното е да се изчисти имиджът на Банско“, категорична е друга местна жителка, която отбелязва, че градът е станал синоним на заразата, а всички негови жители спазват мерките. Местни жители призовават за засилване на контрола по контролните пунктове на входовете на града, защото се очаква много хора с апартаменти в Банско да дойдат за Великден, а не „трябва да се внася зараза отвън“.

Масово тестване започва и сред спешните медици в столицата. После стана ясно, че даряваме защитни костюми на Северна Македония.

„Ако не бяхме се затичали по заводите, ако не бяхме намерили тъкачници, ако не им бяхме намерили лепило, ако не бяха тези герои нашите тъкачи и шивачи, щяхме да ходим в найлони облечени, щот няма от света къде да дойде. Щото и аз сигурно мога да изпея някоя песен, но е много трудно да ръководиш държава. И аз иначе съм певец – не лош.“, заяви министър-председателят Бойко Борисов.

А от Япония пък ще получи противовирусно лекарство, за което вече се правят тестове доколко помага при COVID – 19.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *