Байдън подписа 15 указа, върна САЩ в споразумението за климата

Байдън подписа 15 указа, върна САЩ в споразумението за климата

Още в първите си часове като президент Джо Байдън подписа 15 указа, с които направи стъпки към радикални промени във външната и вътрешната политика на САЩ.

С единия от документите той постанови връщането на Съединените щати в Парижкото споразумение за климата, предадоха информационните агенции.

Освен това, Байдън подписа връщането на САЩ в Световната здравна организация и отмени забраната за влизане в страната на граждани от някои предимно мюсюлмански страни.

В изпълнение на обещанието си за борба с пандемията, 46-ият президент подписа и документ, постановяващ задължително носене на маски във федералните институции и на другите федерални територии за период от 100 дни.

Джо Байдън положи подписа си и върху спирането на строителството на стената по границата с Мексико, и отмени разрешението за строителството на петролопровода Keystone XL.

Подписвайки 15-те указа и две президентски бележки, той се движи с безпрецедентна скорост по дневния си ред, отбелязва Би Би Си.

За сравнение – през първите две седмици от мандата си Доналд Тръмп издава 8 указа, а Барак Обама – 9.

Припомняме, непосредствено след инагурацията си Байдън написа н Туитър: „Няма време за губене, когато става въпрос за справяне с кризите, пред които сме изправени.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *