Атанас Мангъров: Маските няма да спрат коронавируса

„Ситуацията се развива така, както се случва с всяка една пандемия. През май са правени средно по 1150 теста, през юни – по 1650, като около 3 процента са положителни. Инфекцията се държи под контрол, нищо особено не се е случило. Заразените хора не са болни, не много обаче са в болница. А в болница мнозина влизат главно от страх“.

Това каза пред БНТ инфекционистът доц. Атанас Мангъров, който завежда детското отделение в Инфекциозната болница.

„Тези които са истински болни, трябва да са в болници, другите – вкъщи, всички останали трябва да си живеят нормално.

Колкото до връщането от маските, ако някой вярва, че така може да се овладее епидемията, много се лъже. Този вирус, който е нов, рано или късно ще мине през всички нас, няма ваксина и лекарство и скоро няма да има“, допълни Мангъров.

„Вирусът трябва да се лекува максимално щадящо, както се лекува всяка една вирусна инфекция“, каза още той. „С времето той ще затихне“, убеден е доцентът.

„Съгласен съм, че трябва да се ходи по барове и мачове. Всичките мечти на Щаба за милиционери в автобусите, това са глупости. Няма как да научим циганите да ходят с маски“, каза още Мангъров.

„Хората трябва да продължат да живеят нормално и колкото по-рано се отървем от страха, толкова по-добре за нас“, заключи той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Previous post Касапинът от Рединг пуснат от затвора преди 17 дни
Next post ЕП призова за бързо и пълно възстановяване на свободното движение