Атанас Атанасов: Слави Трифонов се уплаши, а ИТН избягаха

Атанас Атанасов: Слави Трифонов се уплаши, а ИТН избягаха

Имаше провокатори, които извършваха безумия и палеха слама, но никой не ги задържа, значи са били организирани от властта. Това заяви пред БНТ съпредседателят на „Демократична България“ и зам.-председател на парламента Атанас Атанасов по повод изтеклите записи с жестоко полицейско насилие над протестиращи.

Ако Борисов си беше подал оставката, нямаше да се стигне до ексцесиите и боя на протестиращите. Прокуратурата е направила всичко, за да прикрие записите, каза още той и допълни:

„Гешев каза, че щяла да се наруши Конституцията, ако обясни за записите, но аз съм учил Конституцията в юридическия факултет, а не в школата в Симеоново.“

Перверзни са действия на полицая, снимал гръдта на арестувано момиче на протеста, коментира Атанасов.

„Борисов и неговото правителство заложиха капани за актуализация ан бюджета. Ако ще се даде подкрепа за такава актуализация, то трябва да уточним точно какви пари ще се отпускат. Здравната и мигрантската вълна заплашват страната и там трябва да се отпуснат средства“, съобщи зам.-председателят на НС от ДБ.

Атансов се осъмни дали ще има парламент през декември, когато ще трябва да се приеме бюджета за следващата година.

„Шанс за съставяне на правителство има. Най-лесно е да се абдикира и избяга. Какво направиха ИТН – получиха най-много гласове и избягаха. Как ги предадохме, след като не поискахме нищо срещу подкрепата си? Дори коалиция не поискахме, въпреки че това е най-нормалното. Слави Трифонов се изплаши не за друго, но защото предстоят тежки кризи пред България“, завърши Атанас Атанасов.