НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Атанасова: Следващата седмица казваме имената в експертния съвет за конституцията

Имам намерение да създам експертен съвет за Конституцията, вероятно следващата седмица ще обявим имената – хора от академичната общност, бивши конституционни съдии.

Това обяви пред бтв Десислава Атанасова, която оглави комисията за проекта на ГЕРБ за нова конституция. „Смятам, че трябва да има комуникация добра и с неправителствени организации и сдружения“, добави тя.

„Когато обявихме внасянето на проекта за нова конституция, очаквахме, че всички ще чуят нещо, което Борисов каза в края на изказването си – ако се съберат 160 гласа за свикване на ВНС, той ще подаде оставка на следващия ден. Основните лидери на опозицията като че ли не искат това да се случи вече“, подчерта Атанасова.

Тя добави, че мандатът изтича след няколко месеца, затова трябвало да се изчакат редовните избори. „Хората, които са на протестите – ако могат, да работят за политически послания и да участват в следващите избори“, призова ги Атанасова.

„Аз съм адвокат. Експертният съвет би бил полезен и смятам, че ще работя добре с членовете му. Аз умея да чувам и критики, бих протегнала ръка винаги, дори към критиците“, каза още тя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *