Ананиев поема отново финансите, доц. Кунчев – здравен министър?

Ананиев поема отново финансите, доц. Кунчев – здравен министър?

Здравният министър Кирил Ананиев може да седне отново на шефския стол във финансовото ведомство. Горещият слух се разнесе из коридорите на Министерския съвет веднага след поисканите и приети оставки при премиера Бойко Борисов от Владислав Горанов, вътрешния министър Младен Маринов и икономическия му колега Емил Караниколов, съобщава Lupa.bg.

Мотивът на министър-председателя да върне Ананиев като финансов министър била добрата му репутация като отличен счетоводител, който е успял да намали дълговете на държавните болници в огромен процент за последните 3 години чрез стриктни разчети на разходите. За пръв път миналата година нямаше брожения и срещу здравния бюджет, а Националният рамков договор бе сключен без скандали и заплахи между властта и лекарското съсловие.

От друга страна обаче Ананиев е натрупал редица негативи покрай управлението на здравната система в условията на коронавирусната пандемия и издаването на различни заповеди от днес за утре и последващата им отмяна са поставили и здравните работници, и бизнеса, а и гражданите в условия на обърканост как точно се справя страната. Затова и Борисов отдавна обмислял да смени „ресора“ на министъра, а на негово място да предложи някое от най-харесваните лица – членове на Националния оперативен щаб.

Премиерът обсъждал в тесен кръг евентуалното назначение на главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев на поста здравен министър.

Ясно е със сигурност това, че министерските рокади тепърва предстоят в идните дни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *