НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Адски пожар обхвана хотел в испанския курорт Марбеля

Един човек умря и десетина пострадаха при мащабен пожар, който обхвана луксозния хотел „Сису Бутик“ в испанския курорт Марбеля, предаде в. „Дейли мирър“.

Жертвата, чиято националност не бе съобщена, загинала при опит да се спаси от огнения ад. Хоспитализираните пък се надишали с дим. В луксозния хотел в пристанището Пуерто Банус имало около сто гости, когато пожарът избухнал в ранните утринни часове. Над сградата се извисили пламъци и гъст облак от черен дим, които се виждали от километри.

Огнеборците евакуирали гостите и персонала на хотела, както и обитателите на съседния жилищен блок, който също бил засегнат от пожара. От видеозаписи, разпространени в социалните мрежи, се вижда, че поне двама души са се спуснали по фасадата на хотела. Очевидец описа инцидента като сцена от Дантевия „Ад“.

„Хората казваха на огнеборците, че ще скочат. Екипите поливаха фасадата с маркучи, за да охладят сградата, и призоваваха гостите да изчакат малко, докато ги евакуират със стълби“. Хотел „Сису“, който се ползва с популярност сред видни футболисти и други знаменитости, е бил отворен едва преди три седмици, изтъкна Хосе Едуардо Диас – общински съветник в Марбеля, който отговаря за сигурността.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *