Авторите на „Корона чао“: Видеото с Бойко Борисов доказва, че музиката обединява

Авторите на „Корона чао“: Видеото с Бойко Борисов доказва, че музиката обединява

Музиката имат силата да обединява, независимо от географски или езикови бариери. И видеото с Бойко Борисов доказва това. Това заявиха Александар Митевски и Драган Спасов – Дац – авторите на превърналата се в химн на карантината „Корона чао“.

Наистина бяхме изненадани от видеото на Борисов. Песните наистина могат да ни накарат да се почувстваме заедно, когато засягат теми, които ни вълнуват всички, обясниха те.

Митевски и Спасов споделят, че работят по тяхната своеобразна „духовна револция“ от месец и половина насам. Пишат текста на „Корона чао“ преди месец и половина по идея на техни приятели и фенове. Изчакват обаче карантинните мерки в родината им – Северна Македония, да бъдат облекчени и тогава пускат парчето. А само за малко повече от ден то е прослушано от 400 000 души.

„Корона чао“ е логично продължение на кампанията, която двамата провеждат в социалните мрежи – претворяването на евъргрийни, забавлението и обединяването на музиканти от различни краища на света. Всеки ден те пускат по едно ново парче, като за основна цел са си поставили да изпълняват желания на феновете си онлайн.

Междувременно този месец дуото празнува втория рожден ден от създаването на формацията. След отпадането на карантината пък двамата ще фокусират усилия върху завършването на пиеса, в която главната роля се изпълнява от Дац. Музиката в нея пък е дело на Митевски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *