НОВИНИТЕ


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/bgrovcuf/public_html/wp-content/themes/newsreaders/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252

Австрия въвежда нови правила за влизане от България от утре

При влизане в Австрия от България от 00:00 часа на 27 юли всички трябва да представят сертификат за отрицателен ПСР-тест за коронавирус, не по-стар от 3 дни преди пристигането в страната, както и медицинско удостоверение по образец на немски или английски език.

По информация на посолството ни във Виена това се отнася за всички български граждани, пътуващи от България за Австрия, както и граждани на Европейския съюз, пристигащи от България.

Досега се изискваше всички граждани, които пътуват от България до Австрия, да предоставят на австрийските власти сертификат с отрицателен резултат от ПСР-тест, не по стар от 4 дни преди влизане в страната, а при липса на сертификат пътуващите се поставяха под 14-дневна домашна карантина.

Според новите мерки, обнародвани в Австрийския държавен вестник, ако не бъдат представени изискваните документи, гражданите ще бъдат поставени под 10-дневна домашна карантина или карантина в подходящо място за настаняване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *